Door uw woning of bedrijf bouwkundig te beveiligen zorgen wij er samen voor dat uw woning of bedrijf minder aantrekkelijk wordt voor de gelegenheidsinbreker. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 95% van de inbraken gepleegd wordt door gelegenheidsinbrekers. De gelegenheidsinbreker haalt uit elke situatie zijn voordeel en werkt met klein materiaal: een tang of een schroevendraaier. Hij komt pas in actie als hij een woning of bedrijf ziet waar op eenvoudige wijze een buit te halen is.

Bouwkundige Beveiliging richt zich op het beveiligen van de zwakke plekken van uw woning. Deze zwakke plekken zijn vooral buitendeuren, ramen, lichtkoepels en dakramen. Niet alleen bereikbare ramen en deuren op de begane grond maar ook op de eerste of tweede verdieping vallen daaronder. De gelegenheidsinbreker is namelijk zeer inventief in het vinden van een mogelijkheid om boven te komen. U moet dan denken aan schuttingen, regenpijpen, containers of zelfs trappen die in de buurt staan.

De beste aanpak daarbij is het beveiligen van uw woning of bedrijf met hang- en sluitwerk dat voorzien is van het SKG keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Wanneer hang en sluitwerk voldoende inbraakwerend is, mag het sterren dragen. Het aantal sterren geeft de inbraakwerendheid aan.

In bovenstaande spreken we voornamelijk over de gevelelementen en het hang- en sluitwerk dat toegepast wordt om de buitenkant van het pand te beveiligen. In sommige gevallen is het wenselijk om inpandige ruimtes extra te beveiligen, hierbij kunt u denken aan waardevolle verzamelingen of sieraden. Dit kan gerealiseerd worden door middel van een kluis of door middel van compartimentering.

 

Add Comment