Naast bouwkundige beveiliging is er ook de mogelijkheid om uw woning of bedrijf elektronisch te beveiligen. Voorbeelden hiervan zijn een elektronische alarminstallatie, een toegangscontrolesysteem of beveiligingscamera’s. Waar u met de bouwkundige beveiliging de inbreker buiten houdt, zorgt de elektronische beveiliging ervoor dat de inbreker gesignaleerd en gedetecteerd wordt. Opvolgend wordt uzelf of hulpdiensten gealarmeerd.

Detecteren:

Een onderdeel van elektronische beveiliging is het plaatsen van detectiemiddelen in een woning of bedrijf. Wanneer u waardevolle eigendommen wil beveiligen worden deze onder detectie geplaatst. Dit kunnen wij doen door diverse detectoren te plaatsen. Enkele voorbeelden hiervan zijn; magneetcontacten, infrarood-, ultrasone-, glasbreuk-, of trildetectoren. Detecteren betekent letterlijk ontdekken, dit is ook wat wordt gedaan bij elektronische beveiliging. Kortom door middel van detectie zijn we in staat een ongewenste bezoeker te ontdekken en indien nodig alarm slaan.

Signaleren:

Signaleren staat voor de aandacht vestigen op. Hierbij kunt u denken aan camera beveiliging. In het geval van een woning, bedrijventerrein of winkelpand is het signaleren van een ongewenste bezoeker te realiseren door het gebruik van een camerasysteem. Op uw wens zoeken we samen naar een gepaste oplossing.

Alarmeren:

Alarmeren kan op diverse manieren toegepast worden. Afhankelijk van uw wensen wordt de alarmering doorgezet naar de desbetreffende opvolger. Dit kunt u zelf zijn via een app op de telefoon, maar dit kan ook een particuliere alarmcentrale zijn. Bij geverifieerd alarm kan zelfs de politie gealarmeerd worden.

Elektronische beveiliging is een belangrijke aanvulling op bouwkundige beveiliging. Met elektronisch beveiliging zorgt u er dus voor dat u inbrekers al in een vroegtijdig stadium detecteert wanneer zij proberen uw woning of bedrijf binnen te komen en met de juiste bouwkundige beveiliging zorgt u ervoor dat het langer duurt voordat de inbrekers bij uw waardevolle goederen kunnen komen. Een combinatie van deze twee is daarom dé manier om inbrekers te vertragen en in een vroeg stadium op te sporen.

Add Comment