Politiekeurmerk veilig wonen®

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen, is er voor iedereen. Of u nu eigenaar of huurder bent van een bestaande woning of een nieuw te bouwen huis. U kunt inbrekers vóór zijn door uw woning aan te laten passen aan de eisen van het Certificaat Veilige Woning van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®.

Wat is het keurmerk?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een volledige keuring voor uw woning. Uw woning moet onder andere voorzien zijn van hang-en-sluitwerk dat aan de eisen van inbraakpreventie voldoet.

In het kort zijn de eisen:

  • Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels.
  • Verlichting bij de buitendeuren.
  • Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
  • Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Secor is een erkend PKVW-bedrijf en samen met u kijken we naar de veiligheid van uw woning. Dit is geheel kosteloos.

Voldoet uw woning niet aan de eisen van het Politiekeurmerk?

Wij stellen een rapportage en offerte op om te komen tot een woning die voldoet aan de eisen van het Certificaat Veilige Woning van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®.

Voldoet uw woning al aan de eisen van het Politiekeurmerk?

De kosten voor inspectie inclusief afgifte van het certificaat bedragen dan € 99,95 exclusief B.T.W.

Korting op uw verzekering

Als u als woningbezitter uiteindelijk in het bezit bent van een Politiekeurmerk Veilig Wonen, kunt u in sommige gevallen korting krijgen op uw inboedelverzekering. Meestal krijgt u voor maximaal tien jaar een premiekorting. De hoogte van de korting verschilt per verzekeraar. De korting kan uiteenlopen van 10 tot 20 procent. Er zijn ook verzekeraars die een eenmalige korting van 75 procent op de jaarpremie aanbieden. Om voor de korting in aanmerking te komen dient u een kopie van het certificaat Beveiligde Woning op te sturen naar uw verzekeraar.

Misdaad in kaart

Wist u dat u snel en makkelijk kunt zien waar, wanneer en hoe vaak er wordt ingebroken in uw buurt? Zo kunt u op politie.nl bij ‘Mijn buurt(https://www.politie.nl/mijn-buurt)’ zien waar en wanneer er in uw buurt is ingebroken. Handig en wel zo veilig! Door de vier cijfers van uw postcode in te vullen op ‘mijn buurt’ wordt het aantal inbraken van de afgelopen drie maanden bij u in de buurt getoond op een kaart.

 

Add Comment